Pawlik Open Sales Academy

De beste sales academy van nederland!


Waar wij in geloven…

Weten..
Succesvolle sales vereist een blik van buiten naar binnen. Voortdurend inzicht hebben in wat de klant verwacht en hoe je daar het beste op aan kunt sluiten. De zaken benoemen en meetbaar maken en op basis van gegevens bijsturen waar nodig. In de huidige markt is het niet meer voldoende om aan verwachtingen te voldoen, je moet de verwachtingen overtreffen! Customer excellence dus.

Meten..
“Grow or go” Uit onderzoek is gebleken dat dit de enige echte optie is. Wij vinden het daarom belangrijk dat organisaties een effectieve groeistrategie ontwikkelen, realiseren en onderhouden maar ook weten hoe dit effectief bij sturen. Weten door te meten: over de markt, de concurrentie, de processen en ook de prestatie van de medewerkers. Op basis van de hieruit voorkomende KPI’s kunnen we samen resultaten boeken.

Sturen..
“Strategie maakt het mogelijk, mensen maken het succesvol” De realisatie van de strategie kan alleen succesvol zijn als deze gekoppeld wordt aan menselijk gedrag, Stuur op de competenties die de visie en strategie van de organisatie ondersteunen. Wij stemmen de vereiste competenties af op de behoeften en vaardigheden van de individuele medewerker en realiseren daardoor een effectieve beweging richting realisatie van de doelen.

Voor wie is de Pawlik Sales Academy?

Echte verkopers bestaan in alle soorten en maten. En ook in vele andere rollen van een professional zijn goede verkoopvaardigheden essentieel. Sales is een echte kunst, geen trucje. Iedere verkoper is anders en speciaal daarom hebben wij de Pawlik Sales Academy ontwikkeld. Wat voor verkoper je ook bent en in welke fase je ook zit, bij ons kun je terecht voor workshops die perfect aansluiten bij jouw individuele wensen en behoeften. In onze ontwikkelprogramma’s gaan wij uit van drie verschillende type verkopers: de entrepreneur, de professional en de expert.

Entrepreneur

De verkopende ondernemer. Je werkt dagelijks met klanten en verkoop is niet jouw hoofdactiviteit. Dit programma bestaat uit onderwerpen als:
Koude acquisitie
Het koopproces van een klant
Snel meer klanten scoren
Schroom overwinnen
Meer rendement uit bellen

Professional

Je bent verkoper en je verkoopt dagelijks aan klanten. Daarbij wil je je verkoopskills optimaal ontwikkelen. Het Professional programma bestaat uit:
De 9+ sales organisatie
Customer journey
Must win battles
Van USP naar UBR
Co-creatie

Expert

Het verkoopvak heeft weinig geheimen meer voor je en je wilt als ondernemende verkoper meer strategisch en tactische vaardigheden leren.
Verkoopmanagement
Meer rendement uit relaties
Consultative selling
Cross Selling/Up selling
Key Account management

 

 

 

Het ontwikkelprogramma 

 

Omdat de kunst van het verkopen uit diverse aspecten bestaat en niet iedere verkoper hetzelfde is, hebben wij voor ieder type verkoper een groei traject ontwikkeld met trainingen op twee verschillende niveau’s.  Op basis van de potentieel analyse, een onderdeel van de start module, kunnen we op individueel niveau bepalen welke modules het beste aansluiten bij de huidige situatie.

Start module - verplicht

Dit is de enige verplichte module van de Pawlik Sales Academy. In deze module zit namelijk een persoonlijke analyse van jouw verkoopcompetenties  en een feedback gesprek. Op basis van onze feedback kun je een keuze maken uit onze ontwikkelmodule(s).  Bij inschrijving voor de start module wordt je tevens lid van de Pawlik sales Community en wordt je uitgenodigd voor onze netwerk activiteiten.

Entrepreneur module 1

In deze module staan de eerste stappen van de kunst van het verkopen centraal. Voordat je een potentiële klant benaderd is het belangrijk te weten hoe het inkoopproces er uitziet. Wat de behoeften van de klant zijn en hoe je het eerste contact legt.

Professional module 1

Deze eerste module op het professional niveau focust zich op de strategische aspecten van de verkoop. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn strategisch handelen, ondernemend denken en het stellen van eigen doelen. 

Expert module 1

De eerste module op dit niveau gaat voornamelijk over je eigen werkprocessen en hoe je efficiënter en succesvoller te werk kunt gaan. Het managen van tijd, het nemen van beslissingen en het overtuigend presenteren van je plannen, staan centraal.

Entrepreneur module 2

Zit je eenmaal aan tafel bij een klant dan is het uiteindelijke doel natuurlijk om een deal te sluiten en jouw product of service daadwerkelijk te verkopen. In deze module gaan we aan de slag met onderwerpen zoals een heldere en duidelijke argumentatie, het overwinnen van bezwaren en het afsluiten van de order.

Professional module 2

In de tweede module van het professional niveau gaan we dieper in op de strategische kant van het verkoopproces. Hoe herken je verkoopkansen? Wat is cross-selling en hoe doe je dat? Zijn vragen die onder andere aan bod komen. Ook het afsluiten van de order voor gevorderden is een belangrijk onderdeel van deze module.

Expert module 2

In deze module ligt de focus wederom op je eigen werkproces en de manier waarop jij het liefste werkt. Hoe motiveer jij jezelf? Hoe houd jij jezelf onder controle en hoe ga je om met stress zijn vragen waarmee we aan de slag gaan. Met onze praktische tips en oefeningen kun je  nieuwe gedrag aanleren en zo je performance verbeteren.

Onze werkwijze in 4 stappen:

1# Sales Community
Ontwikkelen doe je je leven lang, zowel op verkoop als op persoonlijk gebied. Iedere professional die ook maar iets met verkopen te maken heeft kan tijdens alle fases van zijn loopbaan bij ons terecht. Leren doe je voor 10% in het klaslokaal en voor 80% daarbuiten. Tijdens onze inspiratie bijeenkomsten kun je netwerken, zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen in verkoopland.   

2# Sales Scan

De Potentieelanalyse van Pawlik is gebaseerd op een online diagnostische methode die werd ontwikkeld door Prof. Dr. Julius Kuhl. De uitkomst van deze scan biedt een persoonlijk profiel aan waarop overzichtelijk is weergegeven wat jouw verkoopvaardigheden zijn en waar ruimte ligt voor ontwikkeling.  Aan de hand van deze analyse kunnen we samen met jou een persoonlijk ontwikkelplan bepalen.

3# Persoonlijk Ontwikkelplan
Op basis van de potentieel analyse en een uitgebreid feedback gesprek worden persoonlijke doelstellingen overeengekomen en gekeken welke modules het beste passen bij je huidige situatie en op welk niveau jouw ontwikkeling start. Aan de hand van dit persoonlijke ontwikkelplan kan jouw individueel trainingsprogramma starten.

4# Individueel trainingsprogramma
Het handige van dit individuele trainingsprogramma is dat jij precies weet welke modules aansluiten bij jou als persoon en bij jouw competentie niveau. Tegelijkertijd kun je zelf bepalen wanneer je verder wilt met jouw eigen ontwikkeling. Schrijf je in op het moment dat het jou uitkomt en jij de motivatie hebt om nieuwe dingen te leren.

 

Tarieven

De Sales Academy is bedoeld voor iedereen die iets met verkopen te maken heeft zowel op individueel als team niveau. Daarom werken we in deze Academy met ontwikkel modules die voor beiden toegankelijk zijn.

De Start Module (€295 p.p.) geeft je toegang tot ons Community Netwerk en vormt de basis voor het persoonlijk ontwikkelplan. Iedere module duurt 4 uur en is inclusief studiemateriaal.

Bedrijf: €195 p.p. met een minimum van 10 deelnemers
Individueel: €495 per module

De planning is afhankelijk van inschrijvingen.
Certificaten worden uitgereikt na het behalen van de twee ontwikkel modules per niveau.


De zes ontwikkel modules

Entrepreneur 1:
Inkoop proces + Eerste contact + Identificeren klantbehoefte

Entrepreneur 2:
Nut beargumenteren + bezwaren weerleggen + order afsluiten (starter)

Professional 1:
Eigen doelen stellen + Ondernemend denken + Strategisch handelen

Professional 2: 
Verkoopkansen herkennen + Cross-selling + Order afsluiten (gevorderd)

Expert 1:
Overtuigend presenteren + Beslissingen nemen + Eigen tijd managen

Expert 2:
Zelfmotivatie + Jezelf onder controle hebben + Managen van stress